dentellen panorama

Gasten blog over de omgeving van de Mont Ventoux

Beleef de Tour de France vanuit uw vakantieverblijf


Hier een persoonlijke foto vanuit de Tour de France 2021 beleefd vanuit de laatste bocht voor de top. Elk jaar komt de Tour wel in de buurt van de Ventoux en soms gaat hij er over heen. Niet al te vaak zodat het een speciale gebeurtenis blijft. Het blijft een bijzondere ervaring om de hele Tour karavaan te ervaren. Natuurlijk is het voorbij voordat je het weet maar er heerst er omheen een apart sfeertje. De echte fietsliefhebbers staan juichend langs de kant en raken geïnspireerd en krijgen nog meer respect voor de enorme snelheden waarmee ze koersen. Het is tegelijk voor iedereen een soort van Franse cultuur beleving want jong en oud is aanwezig.
Sinds vorig jaar is er een jaarlijkse fietskoers bijgekomen die mee doet voor het wereldbeker klassement. Het gaat om de Mont Ventoux Dénivelé Challenge met aankomst op de top van de Ventoux. Hier doen tot nu toe elk jaar bekende internationale pro renners aan mee. Al met al des te meer een reden om rond de Ventoux de vakantie door te brengen om met nog meer inspiratie zelf de Mont Ventoux te beklimmen.…

Wandelen en fietsen

L'Arbre a Vins wijnbar in Vaison la Romaine

abre vin wijn bar vaison la romaine
De wijnbar is een recentelijke aanwinst voor Vaison la Romaine aan uiteinde van het centrale plein Place Montfort . Wijnliefhebbers kunnen hier rond de 450 verschillende wijnen proeven. Natuurlijk te veel maar gelukkig is er Mathieu de eigenaar die kan helpen bij de keuze. Voor de niet wijndrinkers zijn er ook verleidelijke biersoorten te bestellen. Naast het genieten van een glas vol kun je er ook o.a. een kaasplankje bij bestellen. Verder zijn er thema avonden en op vrijdag avond is er een Soirée bistro met een speciaal menu. De plaatsen zijn beperkt dus het is aan te raden om te reserveren.
Neem voor meer info een kijkje op de Franstalige website larbreavins.com

Vaison la Romaine, Restaurant

De lavendelvelden bij Aurel in volle bloei

lavendel velden aurel
Om lavendel in volle bloei te kunnen zien moet je precies op tijd zijn. Deze keer is dit goed gelukt tijdens een tour met de auto via Montbrun les Bains en de Col de L'Homme Mort langs Aurel. Voorbij de Col was er nog geen donker paars te bewonderen maar net voor het dorp in de bocht was het perfect. Deze foto is gemaakt laat in de namiddag tijdens een picknick ter plekke. Dit is het moment dat er minder toeristen zijn die het niet kunnen laten om allemaal de velden in te lopen voor eindeloos veel Insta foto's..…

Lavendel

Restaurant Chez Paulette in Montbrun les Bains

chez paulette montbrun les bains
Restaurant Chez Paulette bevindt zich net voor de oude poort boven in het dorp Montbrun les Bains. Het terras onder de schaduw van platanen biedt een heel mooi uitzicht over de vallei. De bediening is heel sympathiek en het eten wordt geserveerd op en met prachtig uniek aardewerk. Je hoeft niet lang na te denken over de menu keuze. Ze bieden tussen de middag twee varianten van een samengesteld bord (assiete compose) met hele gezonde lokale producten. Een ideale lichtverteerbare maaltijd voor tijdens een uitgebreide fietstocht. Geopend van half juni tot half september. Dinsdag en woensdag middag gesloten.
Chez Paulette
Place du Beffroi
Montbrun les Bains
033 6 66 17 29 14

Restaurant

Van prachtige rups tot zwarte zwaluwstaart vlinder

rups vlinder
Deze prachtige rups hebben we gespot in de tuin. En dan ben je natuurlijk benieuwd wat voor een vlinder er uit voortkomt. Het blijkt de zwarte zwaluwstaart vlinder te zijn. Hier in de Provence leven er meerdere kleurvarianten en ze zijn een onderdeel van de Papilionidae familie. Hij is niet zeldzaam en komt ook in Nederland en Belgie voor. Dit maakt hem niet minder aantrekkelijk!

Biologisch restaurant La Poterne de Pascale in Brantes

biologisch restaurant la poterne de pascale in brantes
Op de foto is een heel bord vol gezonde biologische salade te zien en een op locatie gebrouwen biertje. Je kunt er van genieten bij het biologische restaurant La Poterne de Pascale aan de rand van het pittoreske dorpje Brantes. Voorheen bevond het restaurant zich achter de kerk maar nu is het een soort aan huis restaurant geworden. Het eten wordt op het sfeervolle terras geserveerd met prachtig uitzicht op het dorp en de Mont Ventoux. Gezien het aantal beperkte tafels is het verstandig om zeker in het hoogseizoen te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Het is gesloten wanneer het regent. Link naar de website.

De herindeling van de Mont Ventoux top 2020-2021

mont ventoux herinrichting 2020 2021
Hier is een impressie te zien van de aanstaande "nieuwe" top van de Mont Ventoux. De laatste jaren is het steeds drukker geworden op de Mont Ventoux en dus zeker ook op de top. De komende 2 jaar wordt de top anders ingericht zodat fietsers, auto's, motoren en wandelaars gescheiden de top kunnen bereiken. Vanwege de werkzaamheden kun je voorlopig niet meer helemaal tot de top komen met een gemotoriseerd voertuig. Lopend en fietsend is de top nog wel bereikbaar. Al met al beloofd de inrichting een stuk aantrekkelijker en, het meest belangrijke, veiliger te worden.

Wandelen en fietsen, Mont Ventoux

Bidon bijvullen in Sault

fontein bidon bijvullen sault
Op de foto is het kleine pleintje te zien tegenover de bakker Maitre Nougatier. Als je goed kijkt dan zie je links een fonteintje. De ideale plek om de bidons bij te vullen tijdens een fietstocht. Aan het pleintje zit ook een gewone bakker waar je frisdrank en lekkere broodjes kunt kopen voor de nodige brandstof onderweg.

Mont Ventoux

Faciliteiten in de omgeving

  • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
  • Mini supermarkt in Entrechaux
  • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
  • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, pittoreske dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
1250 Chemin du Seguret
84340 Entrechaux

submenu

© Mas Tour du Monde 2014-2023 - unieke eclectische vakantiewoning - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen persoonlijk geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website