dentellen panorama

Gasten blog over de omgeving van de Mont Ventoux

L'Arbre a Vins wijnbar in Vaison la Romaine

abre vin wijn bar vaison la romaine
De wijnbar is een recentelijke aanwinst voor Vaison la Romaine aan uiteinde van het centrale plein Place Montfort . Wijnliefhebbers kunnen hier rond de 450 verschillende wijnen proeven. Natuurlijk te veel maar gelukkig is er Mathieu de eigenaar die kan helpen bij de keuze. Voor de niet wijndrinkers zijn er ook verleidelijke biersoorten te bestellen. Naast het genieten van een glas vol kun je er ook o.a. een kaasplankje bij bestellen. Verder zijn er thema avonden en op vrijdag avond is er een Soirée bistro met een speciaal menu. De plaatsen zijn beperkt dus het is aan te raden om te reserveren.
Neem voor meer info een kijkje op de Franstalige website larbreavins.com

Vaison la Romaine, Restaurant

Bidon bijvullen in Sault

fontein bidon bijvullen sault
Op de foto is het kleine pleintje te zien tegenover de bakker Maitre Nougatier. Als je goed kijkt dan zie je links een fonteintje. De ideale plek om de bidons bij te vullen tijdens een fietstocht. Aan het pleintje zit ook een gewone bakker waar je frisdrank en lekkere broodjes kunt kopen voor de nodige brandstof onderweg.

Mont Ventoux

Restaurant Chez Paulette in Montbrun les Bains

chez paulette montbrun les bains
Restaurant Chez Paulette bevindt zich net voor de oude poort boven in het dorp Montbrun les Bains. Het terras onder de schaduw van platanen biedt een heel mooi uitzicht over de vallei. De bediening is heel sympathiek en het eten wordt geserveerd op en met prachtig uniek aardewerk. Je hoeft niet lang na te denken over de menu keuze. Ze bieden tussen de middag twee varianten van een samengesteld bord (assiete compose) met hele gezonde lokale producten. Een ideale lichtverteerbare maaltijd voor tijdens een uitgebreide fietstocht. Geopend van half juni tot half september. Dinsdag en woensdag middag gesloten.
Chez Paulette
Place du Beffroi
Montbrun les Bains
033 6 66 17 29 14

Restaurant

Bidon bijvullen op de Mont Ventoux vanaf Bedoin en Sault

fontein mont ventoux bedoin

Tijdens de beklimming van de Mont Ventoux is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende blijft drinken. Een algehele regel is 1 bidon per uur. Als het heel warm is dan kan je vast wel wat extra gebruiken. Voorbij le Chalet Reynard (waar de laatste 6 km beginnen vanuit Bedoin en Sault) voorbij paalnummer 31 kom je in een scherpe bocht naar links de Fontaine de la Grave tegen. Het grootste gedeelte van het jaar komt hier drinkbaar bronwater tevoorschijn. Doe er je voordeel mee en geniet van een korte pauze ;-)

Mont Ventoux

Foodtruck met verse producten van lokale producteurs

caroline food truck
Caroline komt oorspronkelijk uit Ierland maar woont al langere tijd met haar gezin bij de Mont Ventoux. Ze is begonnen met een foodtruck vanwege haar enthousiasme voor lokale hoofdzakelijk biologische producten. Inmiddels staat ze op diverse lokaties bij kleine dorpen in de omgeving die zelf geen epicerie meer hebben. Op deze manier vervult ze ook nog een sociale rol. Hier volgen de tijden met de locaties in de buurt. Woensdag Suzette om 8.45, vanaf 11.00 in Faucon en om 17.00 in Puymeras. Vrijdag om 18.00 in Faucon en op zaterdag van 9.00 - 13.00 in Crestet. De tijden zijn terug te vinden op haar website lepiceriefinedecaroline.com

Markt

Bakkerij en maitre nougatier in Sault

nougat winkel sault
Als u toch de lavendel velden van Sault heeft bewonderd vergeet dan niet om bij deze bijzonder bakker binnen te lopen. De winkel heeft een prachtige houten facade en als je alleen al in de etalage kijkt dan krijg dan begint "het water in je mond te stromen". De bakkerij van André Boyer is het meest bekend om zijn noga die er al sinds 1887 wordt gemaakt. Naast lekkere Franse specialiteiten kunt u er natuurlijk ook gewoon een stokbrood kopen. De bakkerij is centraal gelegen aan het Place de l'Europe.

Biologisch restaurant La Poterne de Pascale in Brantes

biologisch restaurant la poterne de pascale in brantes
Op de foto is een heel bord vol gezonde biologische salade te zien en een op locatie gebrouwen biertje. Je kunt er van genieten bij het biologische restaurant La Poterne de Pascale aan de rand van het pittoreske dorpje Brantes. Voorheen bevond het restaurant zich achter de kerk maar nu is het een soort aan huis restaurant geworden. Het eten wordt op het sfeervolle terras geserveerd met prachtig uitzicht op het dorp en de Mont Ventoux. Gezien het aantal beperkte tafels is het verstandig om zeker in het hoogseizoen te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Het is gesloten wanneer het regent. Link naar de website.

Gezonde boswandelingen tijdens uw vakantie

bos provence
Uit meerdere studies is gebleken dat het wandelen in een bos heel gezond is. Het hoeft geen hele lange wandeling te zijn. Een wandeling van 30 minuten heeft al een positief effect. In Japan hebben ze er zelfs een aparte uitdrukking voor "Shinrin yoku" dat letterlijk vertaalt bos baden betekend. Wandelen is het bos zorgt voor 1) stress verlaging 2) hartslag- en bloeddrukverlaging 3) moraal verbetering 4) immuumsysteem boost 5) digestie verbetering 6) levensduur verlenging 7) verbetering concentratievermogen. In een bos zijn phytoncides aanwezig wat stoffen zijn die worden uitgescheiden door de bomen en de planten om zich te beschermen tegen ziektekiemen en insecten. Het inhaleren van deze lucht is heel gezond. Bij ons loopt u al binnen 5 minuten in het bos en rondom treft u overal bossen aan waarin u fijn kunt wandelen. Zo kan uw vakantie bij ons gezondheidsbevorderend zijn. Een mooie bijkomstigheid!

Wandelen en fietsen

Faciliteiten in de omgeving

  • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
  • Mini supermarkt in Entrechaux
  • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
  • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, pittoreske dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

We ontvangen u graag als gast.

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
1250 Chemin du Seguret
84340 Entrechaux

submenu

 © Mas Tour du Monde 2014-2020 - vakantiewoningen - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website