Klaar voor de uitdaging ...

bedwing de kale berg

englishdeutschfrancais

Al heel wat boeken zijn er over vol geschreven… De Mont Ventoux is de laatste jaren steeds meer een bedevaartsoord geworden. De kale berg “moet” je eens in je leven hebben bedwongen als fietsliefhebber. Hoe? Nou gewoon in 1 keer of beter van alle 3 de kanten op 1 dag als je echt wilt meetellen… Iedereen die de uitdaging aan gaat voelt zich verbonden met iedere medefietser.

Velen worden van langs de kant vurig aangemoedigd. Gezamenlijk met vrienden de uitdaging aan gaan kan de vakantiesfeer zeker flink verhogen.
Eenmaal boven wacht een prachtig wijds uitzicht tot aan de Mont Blanc toe bij helder weer. s’ Avonds is het onder het genot van een lekker wijntje of biertje bij een goede maaltijd zalig nagenieten!

Rij omhoog als een pro!
Duidelijk is te zien dat ze ook afzien.
De foto's zijn gemaakt vlak voor de Col des Tempêtes en de finish tijdens de Mont Ventoux Dénivélé Challenge 2020.
Wie herkent er Richie Porte, Aleksandr Vlasov en Nairo Quintana ?

Waarom is de Ventoux zo populair ?

Hij ziet er uitzonderlijk hoog uit van beneden af gezien. De berg steekt met zijn 1912 m in de wijde omgeving overal boven uit. De directe omgeving van de Ventoux is heuvelachtig maar verder er omheen is het vlak. Het beklimmen van de Mont Ventoux is een flinke uitdaging vanwege het stijgingspercentage en het onherbergzame. Op de top kan het flink waaien en de laatste kilometers gaan door een maanachtig landschap. In het verleden heeft de Ventoux al meerdere keren gezorgd

voor een spannende eindstrijd van een Tour de France etappe.
Tom Simson is vlak boven de top op tragische wijze overleden.
Iedereen draagt dit alles en zijn persoonlijke leven met zich mee omhoog wat zorgt voor een vaak euforisch gevoel en de nodige emoties bij aankomst op de top.
Tenslotte is het gewoon fijn vakantievieren in de omgeving van de Ventoux en de mogelijkheid van het beklimmen van de berg een bonus.

Wat is nodig voor een goede voorbereiding ?

Naar ons idee kan iedereen met een goede algehele conditie de berg bedwingen. Het is wel verstandig om van te voren de nodige kilometers in de benen te hebben. Een algemene richtlijn is minimaal 1000 trainingskilometers. Niet al te enthousiast van start gaan is essentieel net als voldoende water en eten mee nemen voor onderweg. Verder is het verstandig om je fiets van te voren goed na te (laten) kijken. Zorg voor voldoende warme kleding. Het kan boven, ook al is het beneden warm, verraderlijk fris zijn.

Bekijk van te voren de weersvoorspellingen van Mont Serein en ga op een warme dag vroeg van start. Verkenning van het parcours is aan te bevelen om met een gerust hart de afdaling in te gaan. Om veilig te kunnen afdalen behoor je de techniek van het afdalen te beheersen. Dit vergt oefening! Gebruik voor de lange afdaling van de Ventoux op locatie kortere afdalingen in de omgeving om te oefenen. Als je thuis niet veel mogelijkheden hebt om te oefenen kun je instructie videos op het internet bekijken. Hier volgt een link naar een video die naar mijn mening de bochten techniek goed uitlegt. VIDEO LINK

voorbereidingsritten rond de mont ventoux

Tijdens uw vakantieverblijf kunnen de benen langszaam wennen aan het klimmen. Vlak trainen geeft nu eenmaal een andere belasting van de spieren dan bergop. De keuze voor een vakantieverblijf aan de Malaucene (onze) kant maakt dat u meer mogelijkheden heeft voor heuvelachtige ritten en het beklimmen van enkele cols. Het gebied ligt tegen de Drome aan en is heuvelachtiger dan de Bedoin kant.

Wij maken zelf gebruik van Strava om onze ritten vast te leggen. Ze zijn voor onze gasten te downloaden (dmv van een ww beveiligt) vanaf onze Guests only pagina. Ze bevatten o.a. beklimmingen van de Col de la Chaine bij Malaucene, de Col d'ey bij Buis les Baronnies, de Col de la Fantaube bij Brantes, de Col de Veaux bij Mollans sur l'Ouvèze, de Col de Propriac bij Propriac, de Col de la Madelaine bij Malaucene en de Col d'Aulan bij Montbrun les Bains.

Club des Cinglés

Mijn persoonlijke geslaagde poging op 4 september 2020 ;-)

Op zoek naar een sportieve uitdaging waarvoor je een beetje gek (cinglé) moet zijn?
Schrijf je in en zorg dat je ook lid wordt van de club!
Inschrijving kan via de website en de kosten zijn 20 euro per persoon. Hiervoor ontvang je per post een stempelkaart en een fietskader plaatje. Het doel is om op 1 dag binnen 24 uur alle 3 de verschilende kanten van de Ventoux te beklimmen. Hetgeen resulteerd in 137 km en 4400 hoogtemeters. Hierbij moeten 4 stempels verzameld worden waarvan 1 x op de top bij Magasin de Souvenirs naast de mast of het restaurant Le vendran. Het is de bedoeling dat u daar voor de moeite iets consumeert. Verder moeten alle doorkomsttijden worden vermeld. Iedere winkelier/bar/restaurant of overheidsinstantie heeft in Bédoin, Malaucène en Sault een tampon om te stempelen. In geval van start in de vroege ochtend is het mogelijk om achteraf te laten stempelen.
Tijdens de warmste maanden juli en augustus is het verstandig om in het donker te beginnen om de zonsopgang mee te maken op de top en om de grootste warmte te ontwijken.
Na afloop moet de gestempelde kaart per post opgestuurd worden waarna u opgenomen wordt in de statistieken van de website. Tenslotte ontvangt u een genummerde medaille.
Website link CLUB LES CINGLÉS


Faciliteiten in de omgeving

  • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
  • Mini supermarkt in Entrechaux
  • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
  • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, pittoreske dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

We ontvangen u graag als gast.

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
1250 Chemin du Seguret
84340 Entrechaux

submenu

 © Mas Tour du Monde 2014-2020 - vakantiewoningen - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website