bedwing de kale berg

englishdeutschfrancais

Bedevaartsoord ...

Al heel wat boeken zijn er over vol geschreven… De Mont Ventoux is de laatste jaren steeds meer een bedevaartsoord geworden. De kale berg “moet” je eens in je leven hebben bedwongen als fietsliefhebber. Hoe? Nou gewoon in 1 keer of beter van alle 3 de kanten op 1 dag als je echt wilt mee tellen… Iedereen die de uitdaging aan gaat voelt zich verbonden met iedere mede fietser.

Velen worden van langs de kant vurig aangemoedigd.
Gezamenlijk met vrienden de uitdaging aan gaan kan de vakantiesfeer zeker flink verhogen.
Eenmaal boven wacht een prachtig wijds uitzicht tot aan de Mont Blanc toe bij helder weer. s’ Avonds is het onder genot van een lekker wijntje of biertje bij een goede maaltijd zalig nagenieten!

Waarom is de Ventoux zo populair ?

Hij ziet er uitzonderlijk hoog uit van beneden af gezien. De berg steekt met zijn 1912 m in de wijde omgeving overal boven uit. De directe omgeving van de Ventoux is heuvelachtig maar verder er omheen is het vlak. Het beklimmen van de Mont Ventoux is een flinke uitdaging vanwege het stijgingspercentage en het onherbergzame. Op de top kan het flink waaien en de laatste kilometers gaan door een maanachtig landschap. In het verleden heeft de Ventoux al meerdere keren gezorgd

voor een spannende eindstrijd van een Tour de France etappe.
Tom Simson is vlak boven de top op tragische wijze overleden.
Iedereen draagt dit alles en zijn persoonlijke leven met zich mee omhoog wat zorgt voor een vaak euforische gevoel en de nodige emoties zodra je dop de top bent aangekomen.
Tenslotte is het gewoon fijn vakantievieren in de omgeving van de Ventoux en de mogelijkheid van het beklimmen van de berg een bonus.

Wat is nodig voor een goede voorbereiding ?

Naar ons idee kan iedereen met een gezonde conditie de berg bedwingen. Het is wel verstandig om van te voren de nodige kilometers in de benen te hebben. Niet al te enthousiast van start gaan is essentieel net als voldoende water en eten mee nemen voor onderweg. Verder is het handig om je fiets van te voren goed na te (laten) kijken.

De afdaling is na de flinke inspanning het meest gevaarlijk. Zorg voor voldoende warme kleding. Het kan boven ook al is het beneden warm verraderlijk fris zijn. Bekijk van te voren de weersvoorspellingen en ga op een warme dag vroeg van start. Verkenning van het parcours is aan te bevelen om niet een bocht te missen met hoge snelheid…

Faciliteiten in de omgeving

  • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
  • Mini supermarkt in Entrechaux
  • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
  • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

We ontvangen u graag als gast.

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
98 chemin Justin Mouret
84340 Entrechaux

submenu

 © Mas Tour du Monde 2014-2019 - vakantiewoningen - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website