antwoord op mogelijke vragen

praktische informatie

englishdeutschfrancais

Klik aub op de vraag om het antwoord te laten verschijnen.
Klik opnieuw op de tekst om het te laten verdwijnen of klik op de volgende.

corona en uw vakantie bij ons

Allereerst, we kunnen u vanzelfsprekend geen Corona vrije vakantie beloven. Uit onderzoek is gebleken dat u zich niet veel zorgen hoeft te maken als uw een gezonde conditie/weerstand heeft zonder overgewicht of hoge bloeddruk.
We bevinden ons hier op het dunbevolkte Franse platteland met veel open ruimte.

- update 28 augustus uitleg reisadvies

Er is helaas nog al wat verwarring ontstaan vanwege de kleuraanduidingen die Frankrijk intern hanteert en die gebaseerd zijn op meerder zaken naast de besmettingsgraad. Er zijn een aantal grote steden en locaties waar het virus momenteel oplaait. Frankrijk hanteert naar buiten toe een aparte kleuraanduiding en hierbij staan alle departementen op groen. Zo ook de Vaucluse waarin wij wonen. Er is dan ook geen negatief reisadvies naar de Vaucluse van de NL overheid en er is dus ook geen quarantaine aanbeveling na de vakantie. Frankrijk heeft de testcapaciteit recentelijk flink opgevoerd (afgelopen week 650.000 testen) en hieruit is gebleken dat het virus, zoals verwacht, nu onder jongeren meer actief is. Het virus zal voorlopig nog wel even onder ons blijven en naar onze mening een onderdeel worden van de jaarlijkse griepvarianten. Het aantal ziekenhuis opnames stijgt momenteel licht net als het aantal doden.
Wij hebben voor het betreden van de privé tuin speciale zeep dispensers opgehangen met desinfecterende gel ook bij het zwembad hek. Verder raden we onze gasten aan om drukke locaties te vermijden en niet met het hele gezin boodschappen te gaan doen. We wonen hier tenslotte in een bosrijke omgeving en er zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden waarbij u weinig mensen tegen komt.

- wat doen wij extra voor u?

Wij maken zoals altijd grondig schoon voor en na elke gast. Aanvullend desinfecteren wij veel aangeraakte voorwerpen. We luchten alle ruimtes goed na vertrek van gasten. Verder treft u speciaal aangeschafte handenzeep in de vakantiewoning aan. Ook hebben we zeep dispensers gekocht met speciaal watervrij/wrijf desinfecteermiddel. De eerste hangt bij de entree poort naar uw vakantiewoning vanaf de parkeerplaats. De vakantiewoningen hebben een afzonderlijke ingang poort. De tweede hangt bij de veiligheid entree naar het zwembad. We vragen u om hiervan gebruik te maken.
Tenslotte willen we van te voren met gasten die tegelijk in de 2 vakantiewoningen verblijven overleggen hoe ze het zwembad willen delen gedurende hun vakantie.
Ons voorstel is het opstellen van een dagdeel schema of een verdeling over de ligbedden. Gasten zijn verder vrij om in goed overlge samen specifieke afspraken te maken.

- wat verwachten we van u ?

Het is verstandig om maskers mee te nemen voor als u in een winkel boodschappen wilt doen en voor het geval uw symptomen vertoont tijdens uw vakantie.
We vragen u om uw eigen handdoeken mee te nemen voor bij het zwembad. We verzoeken u om de algehele verstandige Corona richtlijnen te respecteren tijdens uw vakantie. Verder willen u vragen om aub uw eigen kussens mee te nemen. We kunnen zelf het beddengoed goed wassen tussendoor maar we hebben niet alle kussens dubbel. U beschikt over een prive wasmachine.
Als u extra wilt schoonmaken in de vakantiewoning dan mag dat natuurlijk. We vragen u alleen om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken (bijv. puur chloor) die oppervlaktes kunnen aantasten. We hebben een septique tank omdat er hier geen aansluitingen zijn op het riool. De werking van de tank is afhankelijk van het gebruikt van niet giftige stoffen. Houd u hier aub rekening mee in het gebruik van uw schoonmaak middel.

- wat behoor ik te doen als ik symptomen vertoon tijdens de vakantie?

Als u tijdens uw vakantie Corona gerelateerde symptomen vertoont vragen we u om bij verergerende klachten langs de eerste hulp van het ziekenhuis in Vaison la Romaine te gaan. Het ziekenhuis ligt achter het centrale plein waar alle terrassen zijn. Er wordt over het algemeen Engels gesproken en met uw inspanning om wat Frans te spreken slaagt de communicatie vast wel. In Frankrijk kan iedereen die klachten vertoont zich laten testen. Laat het aub even aan ons weten wanneer iemand van uw resigezelschap positieve test.

- moet ik een masker dragen in een openbaar afgesloten ruimte?

Het meerendeel van de mensen draagt een masker bij het betreden van een winkel. Je helpt hiermee de verspreiding van het virus tegen te gaan ook al voel je jezelf niet ziek. Het is dus onderdeel van sociaal bedrag naar andere mogelijk kwetsbare bezoekers in een winkel en naar het personeel. Als buitenlander toont u extra respect door een masker te dragen! Het dragen van een masker is per 20 juli verplicht voor iedereen die een "gesloten ruimte" betreedt en in bepaalde gedeeltes van Vaison la Romaine.

algemeen mogelijke vragen

- Wat betekent Mas Tour du Monde ?

Mas is het Franse woord om een traditionele Zuid Franse herenboerderij mee aan te duiden. De twee vakantiewoningen bevinden zich in een afgescheiden gedeelte van onze traditionele herenboerderij met binnenplaats en wijnkelder.
Tour du Monde betekent reis om de wereld. Dit is het thema waarmee de vakantiewoningen zijn ingericht gelinkt aan ons werk als cabinepersoneel bij de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland.

- Wat is bij de verhuurprijs inbegrepen ?

Inclusief:

 • water, gas en elektriciteit
 • bedlinnen, 1 theedoek, 1 keukendoek en 1 handdoek p.p. voor binnen gebruik (1 maal schoon verstrekt per verhuurperiode)
 • wifi internet
 • gebruik zwembad
 • gebruik wasmachine
 • toeristenbelasting


Exclusief:

 • verplichte schoonmaakkosten à 50 euro
- Wat is het klimaat rond de Mont Ventoux ?

Als deelprovincie van de Provence heeft de Vaucluse gemiddeld gezien 300 zondagen per jaar. Van mei tot en met oktober is de gemiddelde temperatuur boven de 20 graden.
Onderstaand treft u de gemiddelden aan van de laatste 30 jaar metingen in Carpentras op 30 km afstand van Entrechaux.
Bron: meteofrance.com

- Wat is de reisafstand ?

Vanaf Utrecht is de afstand 1200 km en vanaf Brussel 950 km per auto via de “Route du Soleil”.
Air France vliegt vanaf Schiphol in 1h30 meerdere keren per dag op het vliegveld van Marseille op 130 km afstand van Entrechaux.
Voor een redelijke prijs kunt u op het vliegveld een auto huren.
U kunt ook met de low cost maatschappij Ryanair vliegen vanaf Eindhoven op Marseille.
Brussel airlines vliegt vanaf Brussel op Marseille net als Ryanair.
Per trein kunt u ook naar Avignon reizen op 50 km van Entrechaux en in Avignon een auto huren.

- Is het druk rond de Mont Ventoux ?

Het gebied rond de Mont Ventoux is een populaire vakantiebestemming. Dit betekend dat zeker in het hoogseizoen er veel toeristen aanwezig zijn. Wij adviseren u als u bijv. een Provençaalse markt wil bezoeken om voor 10 uur te gaan om de grootste drukte te vermijden. De Vaucluse bestaat voor 60% uit bos dus er zijn eindeloze mogelijkheden om in alle rust een wandeling of autotoer te maken via smalle weggetjes en of wandelpaden langs oude dorpen en olijf- en wijngaarden.

- Zijn huisdieren toegestaan ?

Aangezien we twee vakantiewoningen verhuren en een gezamenlijke tuin met zwembad aanbieden kunnen we helaas geen huisdieren toestaan.


Faciliteiten in de omgeving

 • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
 • Mini supermarkt in Entrechaux
 • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
 • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, pittoreske dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

We ontvangen u graag als gast.

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
1250 Chemin du Seguret
84340 Entrechaux

submenu

 © Mas Tour du Monde 2014-2020 - vakantiewoningen - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website